Karaman Barosu Avukatlar Günü kutlaması 2010

Avukatlar Günü kutlaması 2010

29 Mayıs 2010 | | Haberler | Avukatlar Günü kutlaması 2010 için yorumlar kapalı

Karaman Barosu Avukatları, Atatürk Anıtına Çelenk sundu.

5 Nisan Avukat Günü kutlandı. Karaman Barosu çalışanları Baro Başkanı Kerim Gökhan Şancı öncülüğünde cüppeleri giyerek bugün sabah Cumhuriyet Meydanı Atatürk Parkında toplandı. Anıta Baro’nun çelengini sunan Avukatlar daha sonra Belediye Bando eşliğinde saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.
Karaman Baro Başkanı Kerim Gökhan Şancı;
“Barolar sadece avukatların meslek örgütleri değildirler. Yasalarla verilmiş insan haklarını savunma ve koruma, hukuksuzluklara karşı çıkma fonksiyonu ve görevi de bulunmaktadır. Bu nedenle bir kamu hizmet kurumudur.
Avukatlar, insan hakkı ihlalleri ile hiç anılmadılar. Hak, adalet savunucusu oldular. Avukatlar, diktatörlerce ve zulüm rejimlerince hiç sevilmediler, hep mazlumun yanında insan hakları ve özgürlük savunucusu oldular, bütün memleketlerin yerlisi, bütün yüzyılların çağdaşı olarak yaşadılar. Sağırın; duyan kulağı, körün; gören gözü, dilsizin; gören gözü oldular. Avukat, dara düşenin sırdaşı, umutsuzluğa düşenin umudu, toplumun ışığıdır. Avukatlar esir kullanmadılar, fakat efendileri de olmadılar.
Bir devleti meşru kılan adalettir, adaleti meşru kılan savunmadır. Bir ulusun yüksek değerlere sahip demokrasi ile yönetildiğinin ölçüsü avukata verilen önem ve değer ile ölçülür. Bu vesile ile değerli meslektaşlarımızı avukatlar gününü kutluyoruz.”dedi.

Etiketler: