Karaman Barosu Yeni Adli Yıl Açıklaması

Yeni Adli Yıl Açıklaması

29 Mayıs 2010 | | Haberler | Yeni Adli Yıl Açıklaması için yorumlar kapalı

Karaman Barosu Başkanlığı yeni adli yılın Türk yargı erki mensupları için başarılı, Türk halkı için adaletli,  huzurlu, güvenli geçmesini diliyoruz. Demokrasiye, laik cumhuriyete, bağımsız savunmaya, bağımsız yargıya ve hukuk devletine inanan avukatlar ve örgütleri olarak, yasanın bize verdiği ‘hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak, korumak ve bu kavramlara işlerlik kazandırmak’ amacı ile ‘eksiksiz demokrasi, gerçek hukuk devleti, bağımsız yargı ve bağımsız savunma hedefinde’” eylem ve söylemlerimizi duraksamadan inançla sürdüreceğiz.

Güçlü, etkili ve adalete ulaşmayı sağlayabilecek nitelikte bir yargı erki olmadan “hukuk devleti”nin gerçekleşmesi mümkün olamayacağı gibi, “hukukun üstünlüğü” de sağlanamayacaktır.

Temel hedefin, kanun devleti değil hukuk devleti olduğu, gerçek anlamda “hukuk“ ve “adalet” kavramlarının yaşandığı, Üniter yapısıyla güçlü bir Türkiye dileklerimizi tekrarlıyoruz denildi.

Etiketler: